Σχετικά

Με την Ελλάδα στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, ο Κύκλος Ποιητών ύστερα από πέντε χρόνια λειτουργίας και συνεχούς ποιητικού ακτιβισμού, φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με μια σειρά από εκδηλώσεις που βάζουν τη σφραγίδα τους στην 21η Μαρτίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Τόσο η κεντρική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, οι εκδηλώσεις σε 22 πόλεις και νησιά της Ελλάδας και σε πολλές χώρες του κόσμου, γίνονται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το δίκτυο εθελοντών RefugeesWelcomeGR.

Τον πρώτο λόγο θα έχει η ποίηση στις πόλεις Αθήνα, Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κομοτηνή, Λάρισα, Λευκάδα, Λεχαινά, Μυτιλήνη, Ναύπλιο, Πάτρα, Ρόδο, Σάμο, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χαλκίδα, Χανιά, Χίο. Παράλληλα, σε πολλές χώρες του κόσμου, στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρειο και Νότιο Αμερική, την ίδια μέρα και ώρα, θα γίνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το PEN International και το World Poetry Movement.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, που ξεπερνάνε τις 100 και που η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποιητικού ενδιαφέροντος, θα ακουστεί από ποιητές ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, και θα είναι μια ευκαιρία, όχι μόνο για τους ποιητές που θα διαβάσουν ποίημά τους εμπνευσμένοι από το προσφυγικό αλλά και για τον απλό πολίτη και την κοινωνία, να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες σε ένα κορυφαίο ζήτημα ουμανισμού και διεθνούς αλληλεγγύης δίνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.