Ένα Ποίημα Για Τους Πρόσφυγες – Εκδήλωση Καρδίτσας

AchilleasZavallis_02

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ιεζεκιήλ 34 (4ος όροφος), Τ.Κ. 43100

Τηλ. 24410-72347 / Fax. 24410-27190

SITE :www.enpolis.gr  / email: enpolisk@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:«Η Καρδίτσα τιμά και γιορτάζει την Ημέρα Ποίησης που είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες»

Στην πανελλήνια – παγκόσμια εκδήλωση ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, που τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, συμμετέχει η Καρδίτσα.

Ο Δήμος Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού συνδιοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, και ώρα 7.00μ.μ., στο Παυσίλυπο η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής :

> προβολή βίντεο και φωτογραφιών με θέμα τους πρόσφυγες

> απαγγελίες ποιημάτων από την παγκόσμια λογοτεχνία / ένα ποίημα από κάθε συμμετέχοντα ποιητή

> μουσικό πρόγραμμα από το τοπικό σχήμα «ΧΡΟΕΣ»

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχουν 31 συνολικά πόλεις και νησιά της Ελλάδας (Αθήνα, Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Λάρισα, Λεχαινά, Ναύπλιο, Πάτρα, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χαλκίδα και Χανιά και τα νησιά Κέα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Λέσβος, Ρόδος Σάμος, Σύρος και Χίος).

Παράλληλα, σε πολλές χώρες του κόσμου, στην Ασία (Ινδία, Κίνα, Τουρκία), την Αφρική (Γκάνα, Μαυριτανία), την Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Κροατία, Νορβηγία, Σερβία, Σλοβενία), και τη Βόρειο και Νότιο Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Κολομβία, Μεξικό, Περού), την ίδια μέρα, θα γίνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το PEN International και το World Poetry Movement. Συνδιοργανωτής, εξάλλου, είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ και ο ιστότοπος https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR (πρόκειται για εθελοντές ενημέρωσης και επικοινωνίας με αρκετά μεγάλο ακροατήριο).

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο κέντρο του ποιητικού ενδιαφέροντος διότι, μέσω της ποίησης, θα καταδείξει την ουμανιστική της πλευρά. Σκοπός είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός του κοινού στο προσφυγικό ζήτημα, η συνεπακόλουθη, με όποια μορφή, αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s