Ένα Ποίημα Για Τους Πρόσφυγες – Συνέντευξη τύπου Αθήνας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ

 Οι ποιητές αγκαλιάζουν με στίχους τους πρόσφυγες

Με  αφορμή την εκδήλωση της 21ης Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου, «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες», ο Κύκλος Ποιητών σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 15 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιανό.

Τιμώντας τους ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους, εφέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Κύκλος Ποιητών φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με σειρά εκδηλώσεων που βάζουν τη σφραγίδα τους τη Δευτέρα, 21η Μαρτίου, στις 7 μ. μ.

Τόσο η κεντρική πολυεκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, όσο και οι εκδηλώσεις σε 28 πόλεις και νησιά της Ελλάδας και σε 28 χώρες σε όλες τις ηπείρους, γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δίκτυο Εθελοντών RefugeesWelcome GR. Στη Στοά του Βιβλίου η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα είναι μια πολυεκδήλωση με ποιήματα, έκθεση φωτογραφίας και μουσική.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά βρεφικό γάλα σε σκόνη για όλες τις βρεφικές ηλικίες και βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (λαχανικά, φρούτα μόνον).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s